Zaga Radosavkić

Biografija:

Moja ljubav prema engleskom rodila se u jednom malom gradu na obali Dunava gledajući u komplet knjiga engleskih klasika koje sam, pored imena, nasledila od tetke. Tada nisam bila svesna toga da će oni obeležiti moj život i da nikad neću poželeti da napustim taj svet lepih reči, lepog izražavanja, jezika uopšte. 

Osnovnu školu i gimnaziju završila sam u Bačkoj Palanci. Nakon toga završila sam Engleski jezik i književnost (osnovne studije i master) na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U početku sam želela da se bavim teorijom jezika, ali onda sam otkrila svet predavanja i prenošenja znanja koji me je potpuno opčinio. Taj svet je moj magični svet i nešto što me čini srećnom. 

Sada sam profesor sa iskustvom od 14 godina i svaki dan trudim se da prenesem svojim đacima upravo to: svaka reč je važna! Svaki dan radim sa đacima najrazličitijih uzrasta, obrazovanja i interesovanja i učim od njih mnogo, kao i oni od mene. Mali grad  zamenila sam mnogo većim i lepšim, Novim Sadom, ali Dunav je Dunav, gde god da smo i od njega ne mogu i ne želim da pobegnem. 

Jedna od stvari u koju verujem je to da je učenje nešto što treba da nas prati celoga života. Nikada nije prekasno da se nešto nauči, a ni prerano da počnemo. U želji da engleski jezik približim što većem broju ljudi, došla sam na ideju da napravim onlajn platform za učenje i tako je nastao ReAct. Od prvobitne ideje, do same realizacije put je bio zahtevan, ali cilj je sve vreme bio jasan i od njega nisam odustajala ni u jednom trenutku.

Da biste me još bolje upoznali, ono što me čini srećnom je:

  • svaki osmeh meni dragih ljudi
  • podvučeni redovi u mojoj omiljenoj knjizi
  • muzika koja mi popravi svaki dan
  • duge šetnje u rani suton ili noću
  • zelena boja u krošnjama u obližnjem parku
  • i London kojem se uvek rado vraćam